AFCA

Wedstrijdverslag Excelsior – AFC Ajax

Laatste wedstrijd voor de winterstop, en ze zijn op bezoek bij Excelsior. Ajax die heel wat goed te maken heeft, en zeker moet winnen om ze zeven punten achterstand toch naar vier te brengen. We gaan kijken.

Spelers komen het veld op en daar is het fluitsignaal voor de eerste helft. Dan een kansje voor Auassar maar schiet de bal naast het doel. Dan weer een overtreding op Veltman wat Frank de Boer doet ontploffen langs de kant omdat er weer niets tegen gedaan wordt door de scheids. Overtreding Schöne, vrije trap Ajax, Schöne achter de bal. Die trap hem goed op doel maar de keeper kan hem net eruit houden. Kans voor Gouriye maar makkelijke bal voor Cillessen.

Ajax dat wel vaak balbezit heeft maar er nog niets mee creëert, er wordt geen druk gezet, wat ze wel zouden moeten doen. Dan weer een kans voor Auassar die schiet op doel maar bal gaat weer net naast. Overtreding op Milik, vrije trap Ajax, van Rhijn die hem neemt maar schiet de bal over. De kansen voor Excelsior vliegen Ajax echt om de oren.

Cillessen die de ballen dan wel stopt en een buitenspel, maar dit mag gewoon niet gebeuren. Daar is de eerste kans voor Ajax maar Milik staat buiten spel. Overtreding van Riedewald, vrije trap Excelsior, Auassar achter de bal maar Cillessen stopt hem in de korte hoek. Daar is het rustsignaal. We gaan de rust in met een 0-0. Een slecht Ajax gewoon, Excelsior was ze in de eerste helft elk geval goed de baas. Hopelijk dat dat veranderd in de de tweede helft, maar aan de Boer zijn snoet te zien, zal het geen lekkere rust voor de spelers worden.

We zijn begonnen aan de tweede helft. Dan gelijk een lange afstandsschot van van Rhijn maar op de lat helaas. En dan laat van Rhijn zich makkelijk aftroeven door Auassa, die legt de bal voor het doel waar Stans staat maar gelukkig schiet hij de bal omhoog over het doel i.p.v. erin. El Ghazi en Zivkovic staan klaar om gewisseld te worden en het veld in te gaan. Kishna en Milik gaan ze vervangen.

Wissel bij Excelsior Vermeulen vervangt van Weert. Geel voor van Rhijn. Vrije trap Excelsior, Stans neemt hem maar wordt buitenspel gefloten.  Wissel bij Ajax Vd Hoorn die vervangt Andersen. Dan een kans voor Ajax een mooie kopbal van Veltman voor het doel maar de keeper stopt. Dan gelijk weer een kans voor Ajax, keeper van Excelsior uit ze doel mist de bal die bij Vd Hoorn komt en hij kegelt hem erin en brengt Ajax op de 0-1.

Dan komen er nog 2 wissels bij Excelsior. Geel voor Serero, voor het weg trappen van de bal. En daar is de 0-2 voor Ajax van Zivkovic. El Ghazi die de bal schiet, maar de bal wordt weg gewerkt waardoor de bal bij Schöne komt en die hem voor legt op Zivkovic die hem er netjes in schiet. Er komen 3 extra minuten bij. Vrije trap Excelsior, Auassar die in het muurtje schiet de bal komt bij Gouriye die schiet maar de bal komt op de lat. En daar is het eindsignaal.

De invallers redden Ajax in de laatste minuten en zo gaan die 3 punten toch mee naar Mokum. Geen sterk Ajax weer, dus die moeten maar aan hun winterslaap gaan beginnen gelijk zodat ze in januari weer fris en fruitig zijn en vol gas voor de 5de titel op een rij kunnen gaan!!!!!

AFCA || CBS || WZAWZDB!!!!

Scoreverloop: 83. Van der Hoorn 0-1, 88. Zivkovic 0-2

Scheidsrechter: Van Sichem

Gele kaarten: Auassar, Van Rhijn, Serero

Opstelling Excelsior: Coutinho, Bovenberg, Fischer, Mattheij, Kuipers, Bruins, Kruijs, Stans, Auassar, Van Weert (73. Vermeulen), Gouriye.

Niet ingezet: Van Mieghem, Damen, Vermeulen, Brito, De Reuver, Varela, Maletic.

Opstelling Ajax: Cillessen, Van Rhijn, Veltman, Moisander, Riedewald, Klaassen, Serero, Andersen (82. Van der Hoorn), Schöne, Milik (63. Zivkovic), Kishna (63. El Ghazi).

Niet ingezet:Boer, Denswil, Viergever, Ligeon.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *