AFCA

Wedstrijdverslag FC Groningen – AFC Ajax

Vandaag zijn we op visite bij FC. Groningen, en Ajax heeft sowieso iets recht te zetten na vorige week in eigen huis. Ajax staat tegen de ouwe club van Daley Blind, die vanaf gisteren onder contract staat bij Man U. Een transfer die erg laat tot stand kwam. Blind gunnen we alles, het ga hem goed, maar waarom Manchester United niet gewoon nee is verkocht, zeker als je kijkt naar het niet erg hoge bedrag, het blijft vreemd. Net zoals de transfer van een speler naar de kakkerlakken. Onbegrijpelijk!

En toen moest de wedstrijd tegen Groningen beginnen…

Nadat het fluitsignaal voor de eerste helft heeft geklonken begint de strijd meteen goed met een elleboog in het gezicht van El Ghazi: vrije trap Ajax. Een afstandschot van Schöne gaat naast. Daarna volgt een voorzet van El Ghazi, alleen belandt die bal op het hoofd van de tegenstander die bijna in eigen doel kopt; hij heeft mazzel dat de keeper goed reageert. Kans voor Ajax, El Ghazi legt hem voor maar Schöne kan er niet lekker bij en mist de bal, die komt vervolgens bij Klaassen die hem niet goed voor krijgt. Schöne legt de bal voor op Sigthorsson maar de bal gaat iets te hard en daardoor voorlangs het doel en bal wordt weggespeeld door de verdediging. Vrij trap Ajax, Schöne neemt m, maar het hoofd van Boilesen doet de bal ver over het doel belanden. Aanval Groningen maar Boilesen speelt de bal weg. Dan krijgt Klaassen weer een elleboog in het gezicht onder het mom van “breedmaken”…hoe breed kan je zijn? Aanval Groningen, Cherry schiet veels te vroeg, appeltje eitje voor Cillissen. En een aanval van Antonia die er met de bal vandoor wil gaan alleen staat Boilesen daar en trekt hem bewust en duidelijk naar de grond, wat hem een gele kaart oplevert. Niet erg slim…Dan een paniek aanval van Ajax voor het doel van Groningen, maar ze krijgen de bal er nog steeds niet in. Weer volgt er een vrije trap voor Ajax, Schöne neemt weer maar schiet in het muurtje. Aanval van vd Velde maar Cillissen stop de bal. Dan fluit Nijhuis voor het rustsignaal. We gaan 0-0 de rust in met een matig Ajax dat de kansen gewoon NIET afmaakt. Ik zeg: Frank de zweep erover in die kleedkamer.

We gaan de 2de helft in. Ajax staat al op het veld, Groningen komt er nu pas op. Hopelijk is Ajax nu net zo gretig met spelen en scoren als snel ze op het veld zijn gekomen. Lange afstandschot van Antonia maar de bal gaat net over het doel. En daar is de voorzet van Groningen op Botteghin, en die legt de bal erin. 1-0 voor Groningen. Wat een slecht spel van Ajax zeg, maar ja, wel 110 miljoen op de bank hebben. Het wordt echt tijd dat er eens wat besteed wordt, want dit is niet om aan te gluren. Wat een aanfluiting. Om schijtziek van te worden! Goede voorzet van El Ghazi maar Sigthorsson krijgt hem niet op zijn kop. El Ghazi schiet de volgende kans naast. Boilesen verliest weer de bal onnodig. Ajax heeft nog 20 minuten om in actie te gaan komen. Wissel bij Ajax: Kishna vervangt Schöne. Een afstandschot van Boilesen gaat naast. Wissel bij Groningen: de Leeuw vervangt Hoesen. Vrije trap voor Ajax, het is Kishna die hem neemt. Hij schiet netjes de bal op doel maar de keeper tikt hem over. Serero en Moisander worden gewisseld voor van der Hoorn en Duarte. Actie en schot van El Ghazi maar weer levert het niks op. Voorzet van Cherry op de Leeuw en die legt de bal er netjes in: 2-0 voor Groningen. Nou laten we hopen dat Overmars niet in het stadion van Groningen zit en zich bezighoudt met belangrijkere dingen, hij heeft tenslotte nog maar 7 uurtjes de tijd!!!!!!! Schot van Duarte maar de keeper tikt hem over. Er komen 3 minuten extra speeltijd bij. Een sip kijkende de Boer langs de lijn. Hij die gisteren nog zei “anderen moeten nu opstaan”, na de aankondiging van Daley zijn vertrek……nou vandaag is dat zeker NIET gebeurd. En daar klinkt het eindsignaal, Groningen wint met 2-0. Ajax laat weer 3 punten liggen. Een heel slecht Ajax vandaag. Er mogen de nodige vraagtekens gezet worden bij deze prestatie. Ze hebben nu 2 weken om de zondes te overdenken en stappen te ondernemen. Over 2 weken ontvangt Ajax Heracles thuis in de Arena.

AFCA || CBS || WZAWZDB alleen vandaag weer niet!!!!

Scoreverloop: 48. Botteghin 1-0, 87. De Leeuw 2-0

Scheidsrechter: Nijhuis

Gele kaart: Boilesen

FC Groningen: Padt; Hiariej, Botteghin, Kappelhof, Van Nieff; Kieftenbeld, Chery, Lindgren; Van der Velden (90. Hagenauw), Hoesen (73. De Leeuw), Antonia.
Wissels: Van der Vlag, Islamovic, Saban, Hateboer, Baas.

Ajax: Cillessen; Van Rhijn, Veltman, Moisander (81. Van der Hoorn), Boilesen; Klaassen, Viergever, Serero (81. Duarte); El Ghazi, Sigthórsson, Schöne (72. Kishna).

Wissels: Vermeer, Andersen, Milik, Ligeon.

1 Reactie

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *