AFCA

wedstrijdverslag FC Twente – AFC Ajax

Na al dat Oranje geweld eindelijk weer echt voetbal, en gaat Ajax op visite bij FC. Twente. We weten dat Ajax voor de winst MOET gaan, laten we hopen dat hun dat zelf ook weten en vol gas gaan.

Daar is het fluitsignaal, we gaan de 1ste helft in. Goede voorzet van Twente maar wordt onderschept door van Rhijn. Schöne is weg met de bal, 4 man mee bal op  Sigthórsson maar die krijgt hem niet goed op de voet. Ajax moet meer druk gaan zetten, want op deze manier werkt het niet. Kans voor Twente maar Cillessen houd de bal uit het doel met zijn voet. Voorzet Schöne op Kishna maar Marsman onderschept. Corona gaat er vandoor met de bal, speelt Serero makkelijk weg, geen verdediging die mee is, Corona schiet langs Cillessen, die niet bij de bal komt, in het doel en zet Twente op 1-0 voorsprong. De Ajacieden in het uitvak zijn elk geval wel luid en duidelijk aanwezig, daar ligt het niet aan!!! Overtreding op Serero levert een vrije trap voor Ajax op. Schöne neemt de vrije trap maar neemt hem niet lekker. Veltman passed de bal op  Sigthórsson, die hem op de borst stil legt en op doel trapt maar Marsman houd hem uit het doel. Nog een kans voor Ajax bal komt bij Schöne die schiet op doel maar de bal gaat net over. Er komt een minuut extra tijd bij. We gaan de rust in met een 1-0 voor Twente en ik neem aan harde woorden van de Boer in de kleedkamer.

We beginnen aan de 2de helft. Voor Twente  komt Mokthar in de plaats van Corona. Ajax begint onveranderd. Vrije trap Ajax, Schöne die neemt hem echt perfect maar de bal draait en tikt bovenkant lat aan en gaat over. Jammer!!! Gele kaart voor Veltman voor een overtreding die veel minder dramatisch was als dat het leek. Schot op doel van Schöne maar bal gaat voorlangs. Corner voor Ajax genomen door Schöne maar kwam niet lekker voor.  Wissel bij Twente Miyaichi   wordt vervangen door Kusk. Corner weer voor Ajax dit keer gaan ze voor de korte versie maar levert niets op behalve bijna een counterbal voor Twente. Andersen speelt de bal op Klaassen die vrij staat en weg is met de bal, schiet maar op de paal. Dan van Rhijn speelt de bal voor op Sigthorsson die is ermee weg langs doelman Marsman en tikt rustig de bal in het doel daar is de 1-1. Gelijk wordt er gewisseld, Sigthorsson en Kishna eruit Milik en El Ghazi erin. Ajax krijgt ook nu meer grip op de match en begint eindelijk druk te zetten. Nog 2 kansen volgen voor Ajax maar Marsman houd ze uit het doel. Serero blijft geblesseerd zitten wat lijkt op een hamstring blessure, en gaat eruit. Zimling gaat hem vervangen. Wissel bij Twente, Engelaar vervangt Ziyech. Er komen 3 extra minuten bij. Voorzet El Ghazi op Schöne die kopt maar Marsman houd de bal uit het doel. Daar is het eindsignaal. Ajax kwam goed terug in de 2de helft maar liet toch teveel liggen helaas. Deze pot eindigt  in 1-1. Ajax gaat zich opmaken voor dinsdag voor de 3de speel ronde in Champions League tegen Barcelona in Camp Nou. 

AFCA || CBS || WZAWZDB!

Scheidsrechter: Van Boekel

Scoreverloop: 17. Corona 1-0, 71. Sigthórsson 1-1

Gele kaarten: Veltman, Castaignos

FC Twente: Marsman, Martina, Bengtsson, Bjelland, Schilder, Mokotjo, Ebecilio, Ziyech (87. Engelaar), Miyaichi (62. Kusk), Castaignos, Corona (46. Mokhtar)

Wissels: Stevens, Børven, Breukers, Koppers

Ajax: Cillessen; Van Rhijn, Veltman, Moisander, Viergever; Klaassen, Serero (80. Zimling), Andersen; Schöne, Sigthórsson (72. Milik), Kishna (72. El Ghazi)

Wissels: Boer, Riedewald, Denswil, Menig

1 Reactie

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *