AFCA

Wedstrijdverslag Vitesse – AFC Ajax

Vandaag gaan we op bezoek bij Vitesse. Ajax heeft de 3 punten nodig en ik mag toch zeker wel stellen dat ze ook iets goed te maken hebben na vorige week.

Spelers staan op het veld en de eerste helft gaat beginnen. Boilesen die per ongeluk op de hiel van Ibarra trapt die even behandeld moet worden. Overtreding op Klaassen vrije trap Ajax. Schöne achter de bal maar wordt weggespeeld. Vrije trap Vitesse, Vijenovic neemt hem maar de bal ketst af op Klaassen en bal gaat over het doel. 20 minuten in de wedstrijd en Vitesse begint te jagen en Ajax verspeelt de bal wel erg veel. Vrije trap Ajax, Schöne die hem neemt maar vol in de muur schiet. Kans Vitesse maar schiet de bal net langs doel. Ibarra moet toch van het veld ivm de blessure, Oliinyk vervangt hem. Aan de Ajax supporters zal het niet liggen, die zijn overduidelijk aanwezig. Kansje voor Achenteh maar de bal gaat net naast het doel. Weer een kans maar vd Hoorn die gelukkig ingrijpt net voor het doel. Kansje Milik maar die schiet tegen de tegenstander, bal komt bij Schöne die wil schieten maar glijd weg, bal komt bij Klaassen en ook hem lukt het niet de bal erin te leggen. Traore die de bal krijgt, vd Hoorn passeert en schiet maar recht op Cillessen die de bal netjes vangt. 1 minuut extra speeltijd. En daar is het rustsignaal. Het is nog steeds 0-0. Vitesse die veel druk zet en met tempo speelt en het is Ajax dat gewoon totaal gedomineerd wordt hierdoor. Denk dat Frank de Boer daar wel wat in de spelers ruimte over te melden heeft.

We gaan de 2de helft in. Hopelijk dat Ajax wakker is geschud in de rust. Geel voor Klaassen voor een overtreding op Labyad. Weer een goeie kans voor Vitesse maar de bal gaat over. Dan overtreding op Milik, die een vrije trap wil en niet krijgt, trekt zijn schoen uit en gooit die richting Vink de scheids, wat hem geel oplevert. Eindelijk serieuze kans voor Ajax via El Ghazi maar bal wordt gestopt. Bal komt bij Vijenovic maar schiet bal in het zij net. Wissel bij Ajax Riedewald wordt vervangen door Bazoer. Nog steeds staat Ajax onder druk en komt niet aan de bal, en als ze de bal hebben wordt ook weer gelijk verspeeld. Bal bij El Ghazi die zelf schiet maar recht op de doelman die hem uit het doel houd. Overtreding van Diks op Andersen dat levert hem geel op. Vrije trap Ajax, de Boer die staat te gillen aan de kant dat Van Rhijn hem moet nemen en Schöne moet gaan lopen. Maar de bal gaat ver over. De Boer is niet blij met het povere spel van zijn ploeg. Wissel bij Ajax, Milik wordt vervangen door Zivkovic. Corner Vitesse bal komt bij vd Heijden die schiet maar bal wordt geblokt. Dubbele wissel bij Vitesse, Traore en Qazaishvili worden vervangen door Leerdam en Djurdjevic. Die ook gelijk de bal voor gespeeld krijgt en die keihard langs Cillessen schiet in het doel en zo komt Vitesse op 1-0. Dan bal bij El Ghazi die schiet maar schiet op de paal. Weer een kans op Djurdjevic in de korte hoek maar Cillessen stopt de bal. Er komen 3 extra minuten bij. Geel voor El Ghazi die een overtreding maakt op Oliinyk. Wissel bij Ajax, Zimling vervangt Andersen. En daar is het eindsignaal. Vitesse wint met 1-0 en Ajax laat 3 dure punten liggen. Een slecht spelend Ajax dat totaal niet aan spelen kwam en volledig werd weggespeeld door Vitesse. Ajax kan zich op gaan maken voor volgende week dan ontvangen ze AZ in de Arena.

AFCA || CBS || WZAWZDB alleen vandaag totaal weer niet!!!

Scoreverloop: 85. Djurdjevic 1-0

Scheidsrechter: Vink

Geel: Klaassen, Milik (Ajax), Diks (Vitesse)

Vitesse: Room, Diks, Mori, Van der Heijden, Achenteh, Vejinovic, Pröpper, Qazaishvilli (83. Leerdam), Ibarra (23. Oliinyk), Traore (83. Djurdjevic), Labyad
Wissels: Velthuizen, McEachran, Wallace, Nakamba.

Ajax: Cillessen; Van Rhijn, Van der Hoorn, Moisander, Boilesen; Klaassen, Riedewald (70. Bazoer), Andersen (90+1. Zimling); El Ghazi, Milik (80. Zivkovic), Schöne
Wissels: Onana, Kishna, Tete, Viergever.

1 Reactie

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *