AFCA

WIJ ZIJN HET WARE AJAX!!

We schrijven 3 juni , 2017, finale Champions League 2016/2017:

In Cardiff staat twee giganten uit het mondiale voetbal tegenover elkaar: Ajax tegen Barcelona. Ajax staan onder leiding van het trainersduo Rijkaard/Stam en is na het vertrek van Frank de Boer vorig jaar, het hele seizoen al ongenaakbaar, eind maart al uitmondend in een kampioenschap. Met de “afbouwers” Zlatan, Sneijdertje en De Jong terug bij de club en met de mondiale toppers Bazoer en Riedewald in de gelederen bleef Ajax het gehele seizoen ongeslage. Kampioen., met de grote K. In Amsterdam kijken veel supporters die geen kaartje hadden, in de kroegen en in het honk, dat net voor het begin van het seizoen was opgeleverd.De merchandise is dit seizoen een paar keer over de kop gegaan sinds het bestuur het wijze besluit nam om het ouwe logo weer te herintroduceren. Ook hing er het hele seizoen een fantastische sfeer in het stadion, grotendeels als gevolg van de vele fantastische sfeeracties van 410, F-Side en NUA. Onvergetelijk hoogtepunt was natuurlijk de 0-5 op de kakkies in 010 met een vol uitvak vol Ajax-gajes. Afgedwongen door onze club, dat op bestuursniveau heeft aangegeven niet zonder eigen supporters te zullen aantreden. Een zeer moedige beslissing, maar o zo terecht!!

Terug naar ’t nu:

Velen hebben gehoopt dat de fluwelen revolutie naar zoiets als het bovenstaande zou leiden. Maar het is iets anders gelopen. Okee, dat we de CL nog eens zouden domineren was misschien niet veel meer dan “wishful thinking”. Maar dat het bestuur ons, die-hard supporters, zo zou naaien hadden we niet verwacht. Het bestuur dat daar nooit had gezeten zonder onze onvoorwaardelijke steun tijdens de eerste fase van de revolutie.

Het gedoe rond het honk, het weigeren van de herinvoering van het ouwe logo, de stelselmatige tegenwerking bij sfeeracties, stewards die spandoeken na laten kijken op niet al te kritische teksten…Enzovoort, enzovoort….Het zijn pure Noord Koreaanse praktijken. Dieptepunt is natuurlijk het verraad van t bestuur aan zijn eigen supporters: 126 supporters laten oppakken die -terecht en volledig binnen de regels- hun onvrede wilden laten merken. Wat ’n judasstreek. De strekking van de aanklacht tegen deze 126 betrokken en hondstrouwe supporters was zoiets als openbare geweldpleging tegen een hek. Het klinkt volkomen lachwekkend, maar het is natuurlijk diep triest!

De belachelijke gedragingen van Ajax en de ‘autoriteiten’ werd nog eens verergerd door hypocriet john van den heuvel -niet onbelangrijk om te vermelden dat dit een overtuigd pisveer is- die begon over de zogenaamde “Arena-Maffia”. Stomzinniger kan het niet. Of denkt van den Heuvel dat ie eerdaags nog eens wakker wordt met een afgehakte paardenhoofd naast zich in bed? Maffia wij? Wij zijn geen Maffia, wij zijn Ajax. Het ware Ajax!!!

Zelf geloof ik nog overigens nog steeds heilig in Cruyff’s revolutie, maar het bestuur dat die revolutie vorm moet geven, heeft mijn volledige vertrouwen verloren. En dat geldt voor vele anderen. Aan het bestuur zou ik daarom graag “an offer they can’t refuse” voorleggen: Bied 126 maal in het openbaar excuses aan op jullie blote knieën en bezorg deze jongens eerherstel en genoegdoening, onder meer door direct te zorgen voor de terugkeer van het ouwe logo én het honk. And last but not least: Slachtoffer de verantwoordelijken. Of treedt gewoon zelf af, ook goed..

Het Ajax-bestuur moet nooit vergeten dat ze er zitten dankzij ons! Wij keken altijd uit naar ons wekelijks of tweewekelijks uitje naar Ajax, naar welke uithoek van Nederland of Europa dan ook. Maar het bestuur heeft de lol er aardig van afgehaald voor ons. Om niet te zeggen: volledig verneukt. Van club zullen we nooit veranderen, maar van bestuur het liefst heel snel. Want dat zijn geen Ajacieden, zoals wij. Egoïsten en machtswellustelingen zijn het. Die de naam Ajax niet eens mogen noemen. Zij zijn niks, wíj zijn Ajax. Het ware Ajax!!! And there’s no such thing as the Maffia! Cappice?!

Ten slotte wil ik nog even stilstaan bij de dood van ’n echte Ajacied: Federico Mena Alvarez Holtrop. Kunstenaar, DJ, Maya indiaan en Jood. Verleden week is hij door ’n noodlottig ongeval komen te overlijden.
FEDERICO, Maffe Maya, met je eeuwige smile, we vergeten je nooit!!
Rest in Peace

Mazzel

De FILOSJOOFFEUR || AFCA || CBS

FILOSJOOFFEUR-AFCA

8 Reacties

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *