AFCA

Zonnige zomers

Iedereen kent het denk ik wel; zodra er een schim van voorjaar te zien is in april, begin je je te verheugen op de zomer. Ik vind persoonlijk alles mooier in de zomer, iedereen is vrolijk, je hoeft geen dikke jas aan om even de deur uit te gaan en mijn achtertuin (de Wibautstraat) verandert van een grijze massa beton naar een zonnige straat vol geuren en kleuren.

Naast deze pluspunten kunnen we de laatste jaren ook heerlijk nagenieten van ons aller Ajax’ kampioenschap. Ook dit jaar stonden we na het kampioenschap weer op het Leidseplein met een biertje Ajax-liederen te zingen dan wel schreeuwen.

Zodra we een beetje gewend zijn aan het idee dat we de schaal weer binnen hebben, zoeken wij voetballiefhebbers naar iets nieuws om naar uit te kijken. Vaak is dat de transferperiode. Ieder jaar weet je dat je een aantal toppers gaat verliezen, zo gaat dat bij Nederlandse ploegen. In de zomer van 2014 zouden de contracten van Toby Alderweireld en Christian Eriksen ten einde komen. Zij lieten echter weten dat wanneer er geen mooie club voor ze zou komen, ze er geen problemen mee hadden om een jaartje bij te tekenen bij Ajax. Wát een kanjers.

Tegen beter weten in gingen we (althans; ik) hopen dat tenminste één van hen zou blijven. In de laatste dagen van de transferperiode vertrokken zij helaas beiden. Voor Alderweireld hadden we al een vervanger in huis; namelijk Mike van der Hoorn. Op de plek van Eriksen hadden we ook al een aantal jongens, maar met de komst van Lerin Duarte is het middenveld helemaal compleet.

Op de laatste dag van de transferperiode leek er nog even een vleugelaanvaller bij te komen, maar deze kwam helaas niet. In de eerste instantie zullen we het op de vleugels moeten doen met Fischer, Bojan en Sana. Zij hebben een stroeve start ondervonden dit seizoen, maar door de concurrentie met elkaar (en jeugdspelers als Andersen en Meleg) aan te gaan, zal dit probleem zich vanzelf oplossen.

Toen we de laatste jaren kampioen werden, raakten we ook belangrijke spelers kwijt. Denk hierbij aan Luís Suarez, Jan Vertonghen en Vurnon Anita. Ook zij konden worden vervangen, soms door aangekochte spelers, soms door spelers uit onze eigen jeugd. We zullen ook in de toekomst in de zomer vaak afscheid moeten nemen van belangrijke spelers, maar jaarlijks staan er ook weer nieuwe spelers op, en zo zal het altijd blijven.

AFCA || CANT BE STOPPED

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *