Ajax overtuigd en voert de druk verder op

Met overtuigende cijfers is NAC in eigen huis verslagen, na een 1-0 ruststand werd er in de tweede helft nog 4 keer gescoord. De verdiende 5-0 overwinning, betekende dat er optimaal geprofiteerd werd van de misstap van PSV.

In de eerste helft werd er bij vlagen goed gevoetbald. Waar de afgelopen weken de koppies nog weleens gingen hangen als het minder ging, werd er nu zichtbaar meer van elkaar geëist. Even voor rust werd de 1-0 gemaakt uit een penalty. Een opzichtige handsbal werd door de VAReal beoordeeld als hands.

In de tweede helft werd de eerste wissel doorgevoerd, Dolberg verving de moegestreden Schone. Waar Ajax voor rust nog zoekende was, ging het na rust verder waar het woensdag was gebleven. Een ongekende drang naar voren, leidde al snel tot de 2-0. Een afgesneden voorzet van Ziyech, werd soepel met de hak verlengt door Dolberg.

Met de 2-0 was het verzet van de Bredase gasten helemaal gebroken en kon de show beginnen. In rap tempo volgde de doelpunten zich op en liet Neres zien het Ten Hag nog moeilijker te willen maken in zijn keuzes.

Bij een 5-0 stand besloot Ten Hag om Nico en Dusan rust te gunnen. Voor hen in de plaats 2 wissels, die niet alleen voor de supporters, maar ook voor de spelers zelf speciaal waren. Veltman maakte na bijna een jaar afwezigheid zijn rentree. Niet alleen voor Veltman een mooi moment, ook Ekkelenkamp mocht zijn minuten maken in Ajax 1. De jongen speler bekroonde zijn invalbeurt nog bijna met een goal, na een goede combinatie met Ziyech scoorde hij bijna de 6-0.

Het beloven mooie weken te worden, met eerst komend weekend de uitwedstrijd in Den Haag. De week daarop in de beker een midweekse klassieker, waar wat recht gezet moet worden. Dan de thuiswedstrijd in het weekend tegen Zwolle, voordat we met een vol uitvak naar Madrid gaan.

Eerst op naar zondag, Den Haag voor 3 punten en niets minder dan dat!

AFCA || CBS