Goed begin is het halve werk, op het veld en de transfermarkt!

Na de eerste trainingen van het seizoen, volgde de oefenwedstrijd tegen Quick 20. Niet direct een graadmeter, wel lekker om goed te beginnen en dat deden we. 

Vanaf de eerste minuut oogde Ajax fel en was er de drang naar voren. Waar we in het verleden en zeker de afgelopen jaren een zoekend Ajax zagen in de eerste weken, was dat nu niet zo. Met 2-11 werd er overtuigend gewonnen in het oosten.

De hitte leek geen enkele rol te spelen, al na een paar minuten was het raak. Wie anders dan Klaas Jan nam de eerste treffers voor z’n rekening. De inmiddels 35 jarige spits liet gelijk zien dat ook dit jaar hij vol voor een basisplaats wil gaan. 

Bij een van de aanwinsten viel op dat ondanks tegenstrijdige berichten, hij toch echt als back is gehaald. Martinez starte vanaf de linksback positie en lijkt zich op te maken om achter Nico plaats te nemen dit seizoen. 

Gedurende de dag ging het niet alleen over de training en de oefenwedstrijd, ook het aantrekken van Quincy Promes werd veel over gesproken. Zoals we afgelopen weekend al doorkregen dat de transfer er aan zat te komen, gaat er nog veel meer gebeuren. 

Dat Overmars z'n zinnen op de komst van Bergwijn heeft gezet, lijkt meer dan duidelijk. Wat ook bekend is dat er ver gegaan zal worden voor spelers die Ajax wil hebben, zover als ze in het zuiden denken moet blijken. 

Net als Promes, staat ook Bergwijn open voor een transfer. Overmars zal ver willen gaan, maar met het aantrekken van Promes is er al een speler binnengehaald die de club en de stad kent. Als alternatief geldt o.a. Diatta van Club Brugge. Naast de voorhoede, is er ook de wens om nog een centrale verdediger aan te trekken. 

AFCA CBS