Huntelaar krijgt al aanbieding voor na actieve loopbaan

Ajax wil ná de actieve carrière van Klaas-Jan Huntelaar graag met de spits door en heeft daar ook al met hem over gesproken. Voorlopig houdt Huntelaar de boot echter af, laat hij in gesprek met Voetbal International blijken. 

"De club gaf ook al aan dat ze na mijn actieve loopbaan wel een toekomst voor me zagen bij Ajax. Als spitsentrainer bijvoorbeeld. Of op een andere manier betrokken blijven bij de club. Dat is mooi om te horen, maar tegelijkertijd denk ik er nog helemaal niet over na", zegt Huntelaar, dit seizoen 19 keer trefzeker en voor de eerste keer in zijn lange loopbaan landskampioen.

"In mijn hoofd ben ik gewoon nog te veel voetballer. Ik wil er ook nog helemaal niet mee bezig zijn. Natuurlijk kan ik er wel over nadenken, maar voor mijn gevoel komt dat wel. Dat zie ik dan wel weer. Als ik er nu over na ga denken wat ik in de toekomst wil doen, dan verlies ik mijn tijd in het heden. Als ik klaar ben met voetballen, dan neem ik wel even een rustpauze en ga ik denken: oké, dit en dat lijkt me wel iets."

Of een trainersloopbaan iets voor hem is, betwijfelt de 76-voudig international. "Geen idee, op dit moment zou ik zeggen van niet. Ik zou het wel kunnen, denk ik, maar op dit moment is het niet iets waar ik direct veel energie van krijg. Ik ben gewoon nog te veel voetballer."

Huntelaar verlengde zijn contract eerder dit seizoen met één jaar. In augustus wordt de spits 36 jaar