Jurgen Tackelenkamp

Helden ontstaan meestal in jongensboeken, met een leuk begin en een prachtig einde. Deze week stond er een nieuwe held op, Jurgen Tackelenkamp.

De invalbeurt tegen Juve, het neerhalen van die Portugese diva en dat met het voetbal gogme van een vedette. Spelen met spelplezier en de drang om alsmaar aanspeelbaar te willen zijn. Het opeisen van de bal, dat is wat liefhebbers doen.

Met een elftal vol kwaliteit spelers, moet je wat extra's meebrengen om zichtbaar te zijn. Jurgen liet zien dit allemaal te beheersen en er niet voor terug te deinsen zijn voet op de juiste momenten te laten staan. De tweede gele kaart in 4 dagen tijd, was misschien nog wel net zo mooi als de eerste. Precies de speler die het verdiende, nog net voor het einde laten zien dat je er bent.

Over 3 dagen mogen we weer, de return in Turijn. Misschien weer wat minuten voor Jurgen, misschien wel meer dan dat. Voor ons is het in ieder geval al duidelijk, Jurgen is een held. De volgende die ons de komende jaren, van heel veel mooie voetbalmomenten gaat voorzien. Omdat helden een bijnaam verdienen, hebben we daar alvast een voorproefje op genomen.

Tot in Turijn, op naar weer een stukje historie, op naar een mooi resultaat.

AFCA - CBS