Tagliafico: 'Ik ben erg gelukkig in Amsterdam, de mensen daar houden van me'

Nico kwam onlangs met Ajaxx overeen dat hij nog minstens een seizoen in de Johan Cruijff ArenA is te bewonderen. De Argentijnse vleugelverdediger veroverde afgelopen seizoen de landstitel en TOTO KNVB Beker en reikte tot de halve finale van de Champions League. Hierdoor kwam de belangstelling vanuit Italië en Spanje op gang, maar een transfer behoort voorlopig niet tot de mogelijkheden.

“We hebben in gezamenlijk overleg besloten om de samenwerking nog minstens een seizoen voort te zetten. Over een jaar kan ik dan alsnog een transfer maken”, verklaart Tagliafico donderdag aan Goal. “Ajax is door het bereiken van de halve finale van de Champions League een van de sterkste teams in Europa. Ik ben erg gelukkig in Amsterdam, de mensen daar houden van me. Ik wil daar nog minstens een seizoen van genieten, daarna zien wel wat er gaat gebeuren.”

De linksback van Ajax is in voorbereiding op de Copa América in Brazilë, van 14 juni tot 7 juli. Argentinië begint volgens hem niet als topfavoriet aan het toernooi. “We denken nog helemaal niet aan de eindzege. We willen vooral een goede indruk achterlaten. We dromen natuurlijk allemaal van de titel, maar dit elftal begeeft zich in een overgangsperiode, waardoor winnen geen absolute must is.”

AFCA CBS