Winkelwagen

Je winkelwagen is leeg

Artikel: Wie geschoren wordt moet stilzitten

Wie geschoren wordt moet stilzitten

Al vanaf de eerste minuut was het duidelijk, dit is de Johan Cruijff Arena, hier valt niets te halen, wij zijn Ajax Amsterdam!

90 minuten lang, daarvoor en daarna, kolkte de Arena zoals we dat de afgelopen jaren hebben moeten missen. Als het aan de Turkse gasten lag, waren we nog midden in de Corona periode en hadden ze de vernedering liever niet live ondergaan.

In hoog tempo, met flitsende aanvallen en een enorme druk, legde ons aller Ajax de gasten hun wil op. Op een enkele poging na, leek de middenlijn een grens waar de tegenstander niet overheen durfde te komen. Waar het bij rust 2-0 stond, had het ook zomaar 4-0 of 5-0 kunnen staan.

Op allerlei manieren probeerde het uitvak na rust onder een volledige vernedering uit te komen. Met vuurwerk vanaf de tweede ring, moest het volledig overstemden uitvak, laten blijken er toch nog te zijn. Niet het uitvak werd daarop leeggehaald, maar een deel van de supporters beneden moest het eigen vak verlaten. Het makke lammetje had beter moeten weten, wie geschoren wordt moet stilzitten.

Waar Ajax voor rust bepaalde wat er gebeurde, ging dit na rust vrolijk verder. Met de handrem erop en gedoseerde aanvallen, werden de 3 punten gemakkelijk veiliggesteld en is de defensie nauwelijks in de problemen geraakt.

Zowel Antony als Berghuis kregen na een uur spelen, onder luid applaus, al wat rust richting zondag. Om half 3 wacht in de Arena de volgende pot, met dit keer de figuranten uit Utrecht in het midden van de 90 minuten lang durende rondo.

Het zijn geweldige weken, het beloofd een geweldig jaar te worden en een nog mooier seizoen. Dit Ajax zet zichzelf andermaal op de kaart, de Europese kaart, waar in de groepsfase alleen Dortmund nog mee lijkt te komen. Met 6 uit 2 staan we er fantastisch voor en is Europees overwinteren in de Champions League, in september al dichterbij dan ooit.

Na de interland periode wacht het tweeluik met Dortmund, waarna begin november al wel duidelijk zal zijn of je mag gaan kijken naar de nummers 1 of 2 van de andere groepen.

Eerst op naar zondag, 14.30 uur in de Johan Cruijff Arena! Ook dan weer ‘alles erop’ met een beetje extra saus.