Ajax superieur

Ajax heeft zondag beslag weten te leggen op de TOTO KNVB Beker. De Amsterdammers bleken in De Kuip een maatje te groot voor Willem II, dat in de rust al tegen een 0-2 achterstand aankeek door treffers van Daley Blind en Klaas-Jan Huntelaar. In de tweede helft breidden Huntelaar en Rasmus Kristensen de score verder uit en was de zege na negentig minuten een feit: 0-4. Ajax pakt zodoende de eerste prijs van het seizoen. De Amsterdammers maken ook nog kans op zowel het landskampioenschap als de Champions League.
 
Beide trainers verrasten met hun opstellingen voor de finale in De Kuip. Huntelaar, Noussair Mazraoui en Kristensen kregen een basisplaats bij Ajax ten koste van Lasse Schöne, Joël Veltman en David Neres, terwijl Adrie Koster bij Willem II ook enkele opvallende wijzigingen doorvoerde. Zo werden Marios Vrousai en Daniel Crowley op de bank geposteerd, zodat Willem II in een andere formatie meer kansen op een goed resultaat zou hebben, zo beredeneerde Koster voorafgaand aan het bekerduel.
 
Ajax was superieur en gaf na een half uur spelen gas, binnen een paar minuten werd het verschil gemaakt en was al duidelijk dat de beker de Amsterdammers niet meer kon ontgaan. 
 
De bekerwinst betekend de eerste prijs dit seizoen, een mooie boost op weg woensdag! 
 
AFCA CBS