Het is bijna zover, de halve finale van de Champions League

Het is bijna zover, Ajax en Tottenham Hotspur gaan woensdagavond bepalen wie zich plaatst voor de Champions League finale. Het lange wachten is bijna voorbij en wij zijn er klaar voor. Ajax begint in de Johan Cruijff Arena met een 0-1 voorsprong. Bij winst of een gelijkspel, is de finaleplaats een feit.

Nog nooit werd er een wedstrijd gespeeld in de arena, waarin er zoveel op het spel staat als deze woensdag. De halve finale van de Champions League, een uniek moment. Een moment waarbij wij er met z'n alle 90 minuten lang, een grote chaos van moeten maken op de tribune.

Aan vertrouwen is er geen gebrek, afgelopen zondag werd met speels gemak de eerste prijs van het seizoen gepakt. In de bekerfinale in de badkuip werd het 0-4 tegen Willem II, waar de wedstrijd na ruim een half uur spelen eigenlijk al gespeeld was.

Voor de Londenaren zit het toch even anders met het vertrouwen. Na de nederlaag in eigen huis tegen Ajax, werd er ook in de competitie verloren. In een duel met zichtbaar veel frustraties bij de Londenaren (2 rode kaarten), werd vlak voor tijd met 1-0 verloren. Ondanks het verlies, plaatste de club zich toch voor deelnamen aan het eindtoernooi van de Champions League voor komend seizoen.

Bij Ajax staan onze beide backs niet op scherp, in de heenwedstrijd kregen Nico en Joel beide een gele kaart. Gelukkig heeft de Uefa de regels aangepast en betekend een nieuwe gele kaart niet een schorsing voor de finale.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Onana; Mazraoui, De Ligt, Blind, Tagliafico; Schöne, De Jong, Van de Beek; Ziyech, Tadic, Neres.

Bij Tottenham is er veel onduidelijk over de spelers, wie is er fit en wie gaat er starten. Onze aandacht gaat uit naar Jantje Vertonghen, woensdag voor even thuis, maar mogelijk niet in staat om te spelen. Of en wie er verder spelen bij de Londenaren, geloven we wel. De opdracht is duidelijk, 90 minuten lang alles geven voor onze club uit Amsterdam.

Wij zijn er klaar voor, lopen al een paar weken met een dikke grijns op ons gezicht en leven toe naar de return in de halve finale.

Op naar nog meer historie, op naar woensdagavond 21.00 uur!

AFCA - CBS

Bestel je tracksuit met het oude logo! Klik op de afbeelding