Dag van regionale rouw afgekondigd in 010

Waar ze doorgaans niet vies zijn van een beetje hard werken, wordt er vandaag niets gedaan in de Rotterdamse havens. Er zal stil worden gestaan bij het vroegtijdige einde van het huidige voetbalseizoen. 

Het lokale lachertje werd weer eens op een pak slaag getrakteerd in de Johan Cruijff Arena. Met het nodige leedvermaak werd er een helft lang, een grote rondo gespeeld. Als de bal 20 keer overgespeeld was, mocht er op doel geschoten worden. 

In 45 minuten tijd resulteerde dit in een 4-0 ruststand. Om te voorkomen dat er na rust niet meer gevoetbald kon worden, werd er toegezegd dat in de tweede helft pas na 50 keer rondspelen op doel geschoten zou worden. 

Vanwege het langlopende verbod op uitsupporters, was er ook deze editie weer geen enkel geluid te horen vanaf de tribunes voor de bezoekers. Om dit te doorbreken werd de trainer van de bezoekers luidkeels toegezonden. ‘Jaapie nog een Jaar’ en ‘Jaapie Stam wie kent hem niet, Jaapie Stam Jaapie Stam is een echte Ajacied’. Klonk minutenlang door de Johan Cruijff Arena. 

Of er volgend jaar weer een klassieker zal zijn in de Arena, zal nog maar de vraag zijn. De komende maanden zal de club uit 010 eerst moeten zorgen dat het uit de degradatiezone blijft. Anders zal de klassieker volgend jaar toch echt op de Toekomst gespeeld moeten worden en kan de jeugd zich uitleven op dit zooitje ellende. 

6 punten los en een doelsaldo van +28 in oktober! 

Op naar vrijdag, op naar Zwolle. 

AFCA CBS