De week van Chelsea en Utrecht

Dinsdag is het dan eindelijk zover, de uitwedstrijd in Londen. De wedstrijd waarover al zoveel meer geschreven is, dan het daadwerkelijke voetbal zelf. Het blijft ongelofelijk dat de UEFA als een dictator op kan treden en zelf dergelijke straffen op kan leggen. 

Waar de stad Londen op voorhand al geen uit-supporters wou ontvangen, heeft de lokale overheid nu haar zin. Niet geheel toevallig zijn niet alleen de supporters uit Amsterdam niet welkom, ook die van Frankfurt en Belgrado mogen deze week de wedstrijd van hun club in Londen niet bijwonen. Het stinkt aan alle kanten, een beroep haalde niets uit en eigenlijk had ook niemand de verwachting dat dit het wel zou doen. 

Dinsdag zal blijken hoe fit we aan de aftrap beginnen. In Zwolle vielen een aantal spelers uit. Ons blok van pure Grinta op het middenveld werd 2 keer hardhandig aangepakt. Martinez gaf al aan dat het niet meer dan een tik was, Edson z’n lippen zullen misschien nog wat dik zijn, maar beide verwachten we aan de aftrap. Ook Donny zal (willen) spelen, uit in Londen.

Al 12 uitwedstrijden Europees ongeslagen, dit keer zonder een vol uitvak. Dat het uitvak niet vol is, wil niet zeggen dat er geen Ajacieden aanwezig zullen zijn. Hoeveel en waar precies, dat laten we aan de lokale overheid over om die aantallen te communiceren. We wensen ze alvast succes met zoeken, naar het schorriemorrie uit Amsterdam. 

Na Chelsea staat er zondag de wedstrijd tegen Utrecht op het programma. Niet geheel onbelangrijk, waar de wedstrijd van vorig jaar nog goed op ons netvlies staat! Wat een ontlading was dat, het plezier van toen hebben we nu al een aantal weken als we naar de lampenkappen kijken. Er zal strijd geleverd moeten worden, dinsdag en zondag. Net zoals Brian zijn strijd aan het leveren is, volhouden!! 

Op naar Londen, op naar Stamford Bridge!

AFCA CBS.