De lach van de tovenaar, het weekend van de Klassieker

Als we kritisch zijn, is er altijd wel iemand te vinden die dat na een slechte wedstrijd te makkelijk vindt. We zouden nu weer wat punten aan kunnen halen, maar kijken na de bekerwedstrijd liever naar de wedstrijd van zondag. 

Getergd, hongerig en bovenal vol passie willen we ons aller Ajax zien. Donderdag viel 1 speler op, niet zozeer door z'n goede spel, maar het gebrek aan spelplezier. De lach van de tovenaar, waar we maanden met plezier naar hebben gekeken, was er niet. Een lach die veel kon verraden, voor ons op de tribune en de tegenstanders die hij tegenover zich had.

In de periode dat alle ogen gericht zijn op onze spelers en iedere Europese scout een kaartje wil voor onze wedstrijden, staan de echt grote spelers op. Hakim is een grote speler, misschien wel de beste speler in onze selectie. Hoe groot mag zondag blijken, als hij zijn klasse in de Kuip kan laten zien. Heel Europa zal toekijken naar de verrichtingen van Ajax, aan de hand van de Tovenaar met zijn lach.

Ondertussen staat er een speler onverstoorbaar op en om het veld, onze Frenkie. Lachend verwees hij de journalisten door naar Matthijs De Ligt, de volgende die de komende dagen mogelijk al ergens anders tekent. De transfer naar de andere club van Johan, is Frenkie gegund.

Zaterdag is de gedeeltelijk open training, vanaf 10.30 uur zijn we welkom op de Toekomst. Wat dat 'gedeeltelijk open' inhoudt, gaan we meemaken. Zondagochtend vieren we ons eigen feestje, als we de bus uitzwaaien. Aansluitend is iedereen welkom in het honk, 13.00 uur gaan de deuren open. 

Verneder die gasten, laat zien dat het gezamenlijke verlangen naar erkenning groter is dan een gekwetst ego. Gun het elkaar, vecht voor elkaar en breng die 3 punten met trots terug naar Mokum.