Kater weggespoeld, borst vooruit en door

Laten zien dat het een incident was, was de opdracht die de spelers meekregen. Met een fitte Nico weer op links, stond de verdediging nagenoeg weer zoals we gewend zijn. Achterin ontbrak Nous, hij was niet fit genoeg om te spelen. Onze kale vriend Kristensen mocht daarom weer op rechts starten. 

Waar de eerste helft het tempo niet al te hoog lag, viel er 1 man op door zijn aanwezigheid. Nico, onze Argentijnse slager die messcherp aan de wedstrijd begon en liet zien het verschil te maken op de flanken.

Na ruim een half uur was het raak, Ziyech met een vrije trap. Verder was de eerste helft niet noemenswaardig, op enkele kansen na gebeurde er niet al te veel. Daar kwam na rust verandering in. De drang die we de afgelopen maanden week in week uit zagen, was er weer. Onder andere Tadic, Ziyech en Van de Beek lieten hun klasse geregeld zien. 

Nadat de 2-0 en 3-0 snel vielen, was het de beurt aan David Neres om het veld in te komen. Een parel, pure luxe om een speler als Neres op de bank te hebben. Met 2 assists en een doelpunt, een duidelijk signaal dat ook de spelers die minder aan spelen toekomen, er vol voor gaan. 

Toen ook Huntelaar het veld in was gekomen, was er geen houden meer aan. Op zoek naar zijn honderdste treffer in de Eredivisie, sleurde KJH als vanouds tussen de verdedigers door. Met 1 goal en daarmee z'n 99ste in de eredivisie, liet ook Huntelaar zien er te staan als het moet. 

Een verdiende 6-0, geen kansen weggeven en laten zien dat vorige week een incident was. Op drie fronten actief en de komende maand om te laten zien voor hoeveel prijzen we gaan spelen dit jaar. Op naar zaterdag, Heracles uit, in Almelo om 18.30 uur!