Gebrek aan zelfreflectie en arrogantie helpen Ajax aan nieuw puntverlies

Als je 12 basisspelers hebt, start je altijd met 11 fitte spelers. Waar De Jong in de voorbereiding een twijfelgeval was, liet hij vanaf de aftrap zien niet fit genoeg te zijn om te spelen. Het gebrek aan zelfreflectie en  een arrogante houding als gevolg.

Weer kon je vooraf vraagtekens zetten, bij de keuzes van Ten Hag. Neres liet zien tegen VVV, meer dan klaar te zijn voor een basisplaats. Waar de houding van nagenoeg alle Ajacieden dramatisch was, was het gebrek aan creativiteit net zomin aanwezig.

Na een paar minuten hadden de spelers al wakker moeten zijn, een foute terugspeelbal (van de niet fitte De Jong) veroorzaakte een penalty. Waar Onana liet zien wel scherp te zijn en de penalty tegen de paal aandrukte, was het even later toch raak voor Heracles. De 1-0 kwam na een foute inspeel pass van Onana, recht in de voeten van een Heracles speler.

Alleen vlak voor rust, was er een paar minuten druk van de kant van Ajax. Wat de gehele eerste helft als een natte krant speelde.

Na rust veranderde er niets aan het spelbeeld en ook niets aan de onnavolgbare keuzes van Ten Hag. Na de zoveelste standaard wissel van Donny, haalde Ten Hag in eerste instantie De Jong er nog niet af. Opvallender was de keuze voor Labyad, boven Neres. De keuze bleek ook nu weer niet goed uit te pakken. Je vraagt je af wat een trainer bezielt, als je zulke wissels doorvoert.

Een kwartier voor tijd ging De Jong dan eindelijk naar de kant, tot verbijstering van alles en iedereen, bleef Neres aan de kant achter. Dolberg kwam, maar bracht ook geen enkele creativiteit mee het veld in.

Als karakter wint van Talent, heeft Talent geen Karakter! Laat een ding duidelijk zijn, als team moet je je kapot schamen als je dit laat zien en als verantwoordelijke je verantwoordelijkheid nemen!

AFCA || CBS