Real Madrid klopt weer aan voor Donny

Afgelopen zomer werd al bekend dat Real Madrid in de Johan Cruijff ArenA had aangeklopt voor Donny en van Marc Overmars een vraagprijs tussen de vijftig en zestig miljoen te horen had gekregen. Op het moment dat Real Madrid ook op andere paarden bleek te wedden en de voorrondes van de Champions League naderden, hakte Donny de knoop door nog minimaal dit seizoen Ajax trouw te blijven. Aankomende zomer lijkt een transfer dan toch in de maak.

De komeetachtige ontwikkeling van Donny, zijn selectie voor Oranje en de goede prestaties in de competitie én Champions League overtuigden Real Madrid dusdanig dat er achter de schermen wordt gewerkt aan een nieuwe zomerse toptransfer. In de verkiezing van de Ballon d’Or eindigde Donny 28e en op het gala in Parijs ontving de Ajacied van de grote sterren complimenten voor zijn goede spel.

Een transfer van Donny naar Real Madrid zou opnieuw geweldige reclame zijn voor het uithangbord van Ajax, de jeugdopleiding. Afgelopen zomer verhuisden zijn oud-ploeggenoten Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt al naar FC Barcelona en Juventus.

Voor Donny ligt in de Spaanse hoofdstad een meerjarig contract klaar. De middenvelder zelf en zijn zaakwaarnemers wilden donderdag niet op de aanstaande transfer reageren tegenover De Telegraaf. Ook Real Madrid hield zich stil. De Koninklijke kan Van de Beek nog treffen in de loop van de knock-outfase van de Champions League. Terwijl Donny vanavond in actie komt tegen Willem II, dinsdag tegen Valencia om plaatsing van de knock-outfase van de Champions League en vervolgens de competitietopper tegen AZ. Alleen op die reeks wenst Donny zich te focussen.

Bron: De Telegraaf

Nieuwe Softshell online, € 89,95