Supporters collectief Ajax wint aanbesteding tijdelijke renovatie van de Kuip

De verschillende supportersgroepen van Ajax, hebben de aanbesteding gewonnen voor de tijdelijke renovatie van de Kuip. Afgelopen zondag bleek het collectief in een razend tempo de gehele constructie te hebben verstevigd. Met behulp van stickers, bleek het afgeschreven stadion bestand tegen een immense mensenmassa.
 
Omdat er geen geld is voor een nieuw stadion, zullen er tijdelijke maatregelen genomen moeten worden. De supportersgroepen hebben toegezegd om de komende jaren, minimaal eens per jaar langs te komen voor een grondige aanpak van de stalen schroothoop. Indien de gemeente akkoord gaat, zal er vaker dan eens per jaar een bezoek volgen.
 
Zondag werd er naast de versteviging van de constructie, ook een test uitgevoerd. 15.000 man besloot gezamenlijk te springen, waarbij er gekeken werd of de stickers voldoende houvast zou bieden. Politiewoordvoerder Menno L'F. liet weten onder de indruk te zijn. 'Normaal sta ik op zondag bonnen uit te schrijven voor fout geparkeerde auto's. Deze zondag heb ik mijn ogen uitgekeken en voelde ik mij door alle geplakte stickers sinds lange tijd weer veilig in de Kuip'.
 
AFCA CBS